Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CBlacklist has a deprecated constructor in /var/www/jthyge.dk/public_html/usblog/scripts/sb_blacklist.php on line 6

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CBannedWords has a deprecated constructor in /var/www/jthyge.dk/public_html/usblog/scripts/sb_blacklist.php on line 34

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/jthyge.dk/public_html/usblog/index.php on line 11

Warning: strpos() [function.strpos]: needle is not a string or an integer in /var/www/jthyge.dk/public_html/usblog/index.php on line 31
US Blog - Tirsdag i New York
Tirsdag i New York 
lørdag, 12 januar, 2008, 08:40
Vi startede dagen med at tage subwayen ned til Manhattans sydspids, hvor Staten Island Ferry sejler fra. En tur i subwayen på omkring 20 minutter, hvor vi fik mulighed for at opleve tavle New Yorkere, der var på vej til arbejde. Morgenmaden fik vi fra en cafe, men valgte "to go", da vi kunne sidde på nogle bænke ved vandet, og nyde det smukke syn af frihedsgudinden ude på vandet.. Efter en lidt hurtig morgenmad tog vi den gratis færge mod "Staten Island". Ikke fordi der skulle være det helt store at opleve på den ø, men fordi sejlturen går lige forbi frihedsgudinden og tilmed giver et fantastisk syn af NY skyline fra vandet. Vi tog da også færgen tilbage med det samme, da vi var kommet over på den anden side. Det var en sejltur på 25 minutter hver vej.

Tilbage på Manhattan besluttede vi os for at finde Ground Zero, der også ligger på den sydlige del af Manhattan, det finansielle distrikt hvor også Wall Street ligger. Det var skræmmende at nærme sig Ground zero, idet der fra lang afstand var et tydeligt hul imellem alle de mange skyskrabere. Det var ret trist at se, og svært at forestille sig de to enorme bygninger. Samtidigt også vildt at det er seks år siden, og der ikke er sket mere. Idet der stadig lå rester, der må være kommet frem efterhånden som udgravningerne til de nye bygninger har fundet sted. På flere skilte bedes der om at man ikke køber noget, hos de der forsøger at tjene penge på 9-11 souvenirs. Det skal forblive et specielt sted. Efter Ground Zero gik vi en tur på Wall Street. Desværre kunne vi ikke komme ind på Exchange Strock, da der er lukket for offentligheden pga. terrortrussel. Det kunne ellers have været super fedt. I stedet fik vi os en kop kaffe på en meget fin cafe på Wall Street. Her var der proppet med mænd og kvinder i stive jakkesæt og spadseredragter, der var nede og få deres frokost.Herefter gik vi ud mod vandet og fik øje på den smukke Brooklyn Bridge, og vi kunne se at der gik personer oppe på broen, så der måtte vi da også en tur op. Vi havde noget besvær med at finde det sted hvor broen startede, da den går ret langt ind på selve Manhattan. Vi fandt da endelig starten, men besluttede os for at tage subwayen over til Brooklyn, og gå tilbage, idet det ville være flottere at gå mod Manhattan. Det var da også en rigtig god tur over broen, hvor vi fik taget nogle fine billeder. Jesper havde sine tanker på de mange film, hvor man ser denne berømte bro.

Så gik turen opad Broadway, gennem China town, Little Italy, Soho og Green Village. Derefter var Stine da også meget træt i fødderne. I Little Italy kom vi forbi et sted, hvor de var i fuld gang med at optage en eller anden serie. Desværre ikke en vi kendte noget til, men den hed "Law and Order". Vi kom også forbi to andre steder, hvor de enten var i gang med at optage, eller var ved at pakke sammen efter optagelserne. Desværre kunne vi ikke se hvad de optog til her. Men de havde godt nok meget udstyr med.

Pga. de ømme fødder efter en dag med mange miles sprang vi, lidt spontant, på en bus. Godt nok en helt anden retning end den vi skulle for at komme hjem. Denne bus gik mod syd, ned til færgen vi havde sejlet med tidligere. Vi besluttede os for at tage sejlturen igen, da det nu var blevet mørkt, og der derfor ville være mulighed for at se NY skyline by Night. Det viste sig at være en god beslutning, da det var en rigtig flot tur. Desværre var det ikke til at tage billeder, da færgen vippede meget. Hvis vi får tid vil vi helt sikkert tage til Brooklyn og få os et godt billede af NY skyline by Night.

Vi tog subwayen fra "Staten Island Ferry" til 96st. Street. Vi var godt trætte, men ville lige finde os noget hurtig aftensmad før vi gik tilbage til vores værelse. Vi fik begge en burger på den diner vi spiste morgenmad på mandag morgen. Jesper er ret sikker på at han så en skuespiller fra en amerikansk serie, på dineren.

En dejlig dag med mange gode oplevelser og mange miles i NY's gader.

  |  0 trackbacks   |  permalink   |  relateret link

Mandag i New York 
lørdag, 12 januar, 2008, 07:40
Mandag morgen spiste vi morgenmand på Metro Diner på Broadway. En rigtig amerikansk diner, hvor personalet var som taget ud af en film, og en af dem mindede helt utroligt meget om Robert De Niro. Stine fik en bagel med smøreost, og frisk frugt. Jesper skulle selvfølgelig have pandetager med masser af sirup, og pølser.

Efter morgenmaden tog vi sub-way'en ned til Time Square, hvor Stine hurtigt fik færden af verdens største butik, Macy's. Imens Stine, med julelys i øjnene, hurtigt fandt DKNY afdelingen, listede Jesper videre op af de mange rulletrapper. Helt oppe på øverste etage var der et kæmpe juleland, hvor man kunne møde selveste julemanden.

Efter lidt shopping, og en kop afslappende kaffe på StarBucks, satte vi kursen mod Grand Central Station. New Yorks meget flotte og store togstation. Også her var der masser af liv. Vi gik en lille runde på stationen, hvorefter vi fortsatte mod FN-hovedkvarteret.Efter sikkerheds kontrollen ved indgangen skulle vi aflevere vores tasker til vagterne. Da vi afleverede dem, spurgte en af vagterne om vi var fra Danmark. Da vi spurgte hvordan kan kunne gætte det, smilede han bare og sagde "Jeg er en af de professionelle, jeg kan se og høre det på jer.." Ret imponerende da der må komme folk fra utroligt mange lande gennem sikkerhedskontrollen. Inde i selve FN-Bygningen fik vi en rundvisning på ca. 1 time. Det var meget spændende. Blandt andet var vi inde og se sikkerhedsrådet, generalforsamlingen og formynderskabsrådet. Salen hvor formynderskabsrådet sidder, er en gave fra Danmark. Vores guide fortalte også at de skandinaviske lande, Norge, Sverige og Danmark er de lande der betaler mest til FN i forhold til indbyggernes indkomst.

Vi kom også igennem en lille udstilling omkring FN's våben program, hvor der var udstillet ting som er samlet ind efter atombomberne i Hiroshima og Nagasaki. Blandt andet smeltet porcelæn og en skoleuniform. Som afslutning på rundvisningen fik vi mulighed for at kigge på mange af de flotte gaver FN har fået af medlemslandende. Vi var faktisk ikke klar over at det jo faktisk er hele verden der er medlem af FN.

Tilbage på Time Square kunne vi høre en masse piger skrige ved MTV studiet. Så vi måtte naturligvis hen for at se hvad der foregik. Da vi kom, stod der en masse betjente foran indgangen, og en masse piger på den anden side af vejen. De stod åbenbart og ventede på to rappere, Pow Wow og Omarion, som vi ikke aner hvem er. Men de gik fuldstændigt amok da de kom ud. Der var da også et par af pigerne der måtte en tur i asfalten, da de hamrede lidt for meget på rappernes bil.

Desværre er der mange af de ansatte indenfor tv og teater der strejker for tiden. Det betyder at mange af forestillingerne på Broadway er lukkede. Men vi fik købt billetter til Disney's "Mary Poppins" som stadig kører. Den skal vi ind og se på New Amsterdam Teatrer onsdag aften.


Mandag i New York.

  |  0 trackbacks   |  permalink   |  relateret link

Billeder 
lørdag, 12 januar, 2008, 07:33
Så er det lidt billeder.

Chicago og Tur til NY.

Søndag i New York.
  |  0 trackbacks   |  permalink   |  relateret link


Forrige Næste