Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CBlacklist has a deprecated constructor in /var/www/jthyge.dk/public_html/usblog/scripts/sb_blacklist.php on line 6

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; CBannedWords has a deprecated constructor in /var/www/jthyge.dk/public_html/usblog/scripts/sb_blacklist.php on line 34

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/jthyge.dk/public_html/usblog/index.php on line 11

Warning: strpos() [function.strpos]: needle is not a string or an integer in /var/www/jthyge.dk/public_html/usblog/index.php on line 49

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jthyge.dk/public_html/usblog/scripts/sb_display.php on line 480
US Blog - Fredag i New York
Fredag i New York 
lørdag, 26 januar, 2008, 05:42
Fredag var vejret rigtigt godt, og vi startede dagen med en lang gåtur igennem Central Park. Vi havde dog ikke fået morgenmand da vi gik ind i parken, så vi måtte lave en lille afstikker for at finde en af de mange små vogne, hvorfra der sælges brød og kaffe. Efter central park, gik vi ned af 5. Ave. Her ligger alle de store modebutikker, og Stine var meget fokuseret på at vi skulle finde DKNY butikken. Hvilket vi brugte en del tid på, men til sidst fandt vi den. Herefter gik vi en tur ned til Rockefeller Center for at se det store juletræ.
Fredag aften fra kl. 18 er der gratis adgang til MOMA "Muesum Of Modern Art", så det måtte vi naturligvis ind at se. Og vi var bestemt ikke de eneste der ville benytte os af denne chance for en gratis museums besøg, der var vildt mange mennesker.
På trods at museets størrelse, kom vi rimeligt hurtigt igennem. Det meste var lidt for alternativt for os, så der blev ikke ofret mange sekunder pr. kunstværk. På vej ud måttes Stine naturligvis lige igennem souvenir butikken, og den salgs tager jo sin tid. Så Jesper benyttede lige chancen for at finde nogle bagte kastanjer og en cola hos den nærmeste pølsevogn.


Billeder fra Fredag i New York.
  |  0 trackbacks   |  permalink   |  relateret link

Torsdag i New York 
lørdag, 12 januar, 2008, 10:02
Da vi var sent hjemme i går, var det ikke helt nemt at komme op ved 7-tiden, som vi har været de andre dage. Klokken blev da også næsten halv ti før vi forlod vores Hostle. Vi havde besluttet os for, at bruge dagen på at gå rundt på New Yorks "Shopping-streets" og andet i nærheden. "Jesper loves it"

I stedet for at tage subwayen gik vi ned til byen. Forbi den sydlige del af central park for at komme over til 5.avenue, der er den største og fineste gade. Her var vi blandt andet inde i Mac butikken for at drømme lidt. En skam at kufferten er fyldt op..

Vi havde en hyggelig dag på gaden med nogle cafe besøg indimellem. Det er tiltrængt med lidt hvile til benene og væske til halsen, når man traver rundt i butikkerne. Derudover hørte vi i Nyhederne om morgen, at strejken på Broadway var ovre. Vi ville derfor undersøge om vi kunne komme ind og se et andet teaterstykke. Vi var inde nogle forskellige steder for at undersøge om der var studierabat. Det er ret dyrt ellers, så det er jo værd at undersøge. Vi ville gerne ind og se Les Misrables. Her fik vi besked på at komme tilbage 2 timer før forestillingen, også kunne vi få studierabat. Det gjorde vi og fik nogle fine billetter, der normalt nok koster op til 100$ til kun 25$. - Nice.

Teaterforestilling var virkelig god. Igen utroligt hvilke stemmer de har, og hvor godt teaterets kulisser og effekter udnyttes. Vi tog, lidt mod Stines vilje, subwayen hjem. Men igen var der mange mennesker dernede. Stine havde dog alligevel foretrukket at sidde i en af de gule taxaer.Både om formiddagen og da det var blevet mørkt var vi en tur forbi det store juletræ på Rockefeller Plaza. I dagslys er det ikke så imponerende, da det er så stort at grenene hænger. Det er et helt andet syn i mørke, da man her blot ser den smukke belysning. Det er i det helt taget imponerende, at se den smukke juleudsmykning her i New York. Der må blive brugt mange millioner.


Torsdag i New York.

  |  0 trackbacks   |  permalink   |  relateret link

Onsdag i New York 
lørdag, 12 januar, 2008, 09:18
Endnu en spændende dag i NY ventede, så det var tidligt op. Jesper der ikke havde fået meget søvn pga. vores elskede radiator var dog ikke helt nem at få op. Vi fik os et hurtigt bad, også af sted. Vi spiste morgenmad på den cafe, hvor vi spiste morgenmad mandag morgen. Det var nemlig rigtig godt. Efter morgenmaden gik turen til Empire State Building med subwayen. Vi har købt os et metrokort, så vi kan køre ubegrænset med subway og busser hele ugen. Det er en virkelig smart, og ikke mindst en hurtig måde at komme rundt.

Da vi ankom til Empire State Building ventede endnu et af de utallige sikkerhedstjek man skal igennem før man kan komme op i bygningen. Vi har aldrig været udsat for så mange sikkerhedstjek, som vi er herovre. Det er fuldstændig vanvittig, men sikkert nødvendigt? Vi blev henvist til elevatoren, og den førte os hurtigt og snildt op til 80ende etage. Her gik man rundt på etagen, fik taget det obligatoriske souvenirs billede, og kunne så tage endnu en elevator nogle etager op til observations-etagen. Man kunne komme udenfor, det var ret fedt med også lidt koldt. Vejret var fantastisk, idet det var stort set skyfrit. Perfekt vejr til lidt skyview.. På etagen var også en souvenirbutik, hvor Stine fandt et fint NY-æble til juletræet, - lidt souvenirs må vi jo også hellere have med fra "toppen på Manhatten".

Efter at have nydt den smukke udsigt fra New Yorks pt. højeste bygning (381 m) tog vi subwayen ned til syd Manhattan for at tage en færge ud til Frihedsgudinden og Ellis Island. Det var en fantastisk sejltur, og specielt at komme ud på øen hvor Frihedsgudinden står, idet man har set og hørt så meget om denne berømte statue. Det var også særlig spændende at komme en tur på Ellis Island. Ellis Island der indtil 1954 har været USA's største og vigtigste immigrationskontrol, "The gateway to America". I dag er der museum i de bygninger, hvor millioner af håbefulde mennesker drog til Amerika fra hele verden. Man ser hvordan de først er mødt af en kæmpe registrerings hal, dernæst bliver de testet helbredsmæssigt, både mentalt og fysisk. Samtidigt med at de skulle have 25$ for at kunne bosætte sig. Blev man afvist var det hele den lange vej tilbage over Atlanten. Nogle valgte dog at hoppe i vandet, og forsøge at svømme til Manhattan. Det var virkelig spændende at se, og det giver et godt billede af USA's fortid som indvandrenation.

Sejlturen tilbage var i en smuk solnedgang bag frihedsgudinden. Vi var tilbage på Manhattan ved 17-tiden, hvor vi fandt en lille café, da vi trængte til lidt varmt. Herefter fandt vi en subway der gik op til Grand Central. Vi havde læst os frem til at det kæmpe juletræ i NY skulle være ved Rockefeller Center, og vi havde lige nogle timer før vi skulle i Teater, så det ville vi lige et smut forbi. Det var dog nemmere sagt end gjort, idet det åbenbart var denne dag træet skulle tændes. Der var et menneskemylder uden lige. Mange betjente gjorde forsøg på at få trafikken og menneskemængden på rette vej. Nogle enkelte mente dog at de var berettigede til at gå mod strømmen, trods betjente råbte af dem. De kunne vist ikke være mere ligeglade. Der var en larm af helikoptere i luften, og skubbet af menneskemængden kom vi pludselig på afveje væk fra juletræet. Der var efterhånden også gået ret lang tid, og vi blev desværre nød droppe juletræet, da vi også lige skulle have lidt mad før teaterforestillingen. Vi fandt en cafe, hvor Jesper fik Sushi. Stine fik en slice Pizza med friske tomater og basilikum og en skål salat.Tilbage på Times Square, hvor vi skulle i teateret, var der igen et mylder af mennesker. Der var lang kø ved teateret. De må helt sikkert have fordel af, at det er det eneste show der kører lige nu pga. strejke blandt scenefolk og tekstforfattere. Vi fandt vores plads, som var på balkonen. Nu fandt vi ud af hvorfor vores billetter havde været så billige, idet vi kun kunne se to tredjedel af scenen. Alligevel var det en fantastisk oplevelse, og hvilke sangstemmer de har. Specielt to børn spillede og sang fantastisk. Vi så Disney stykket "Mary Poppins", det var rigtig godt. Stykket var færdig ved halv elleve tiden. Så var spørgsmålet hvordan vi kom hjem. Vi viste ikke rigtigt hvordan det ville være at tage subwayen hjem på det tidspunkt. Vi kunne se at mange mennesker, mange familier der havde været i teater, gik derned, så det gjorde vi også. Det viste sig da også at subwayen var fyldt med mennesker, så der var der vist ikke nogen fare.


Onsdag i New York.
  |  0 trackbacks   |  permalink   |  relateret link


Forrige Næste